unnamed

Google’a girip My kelimesini yazınca karşımıza ilk çıkan ne mi?Tabiki içerik pazarlamasından bahsedeceğim MYNET

http://www.mynet.com/

 

Marka bilinirliğinin tavan olduğu Mynet kısaca;

Türkiye’nin ilk Türkçe portalıdır. 1998 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin en büyük internet portallarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisidir. Mynet ‘in misyonu, kullanıcılarının faaliyetlerini kolay, etkin ve ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için 40’dan fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Türk internet kullanıcılarını en iyi özetleyen bu site olmalı. Bu siteye gelen ziyaretçilerin genelde her şeyden biraz bulacağı , fazla uğraşmayacağı aynı zamanda da kaliteli haber alacağı bir site izlenimi vermekte. Bakıyorum da Mynet’te yok yok.. Her şeyden biraz var.

 

Ana sayfa görüntüsü ise

myyuuuuuuuuuu

Yukarıdaki gibi sade.Görüntüsünü çok fazla değiştirmeden ufak tefek güncellemelerle yayın hayatına internet üzerinden devam etmektedir.

Göründüğü üzere ana sayfasında  15 haberden oluşan 3 kademeli bir yapıya sahip. Ana bölümde yani 45 haber bizi beklemektedir.

Bunlar o an için en çarpıcı, en dikkat çekici siyaset, güncel, spor ve magazin haberlerini içermektedir. Haber güncellemeleri sık aralıklar ile olmakta ve haberlerin yerleri önemine göre dozajında değişmektedir.

 

Mynet’te haber bölümlendirmesi;

Haber-Spor-Finans-Sebastiyan-SahneTv-NasılTV-Oyun-Kadın-Magazin-Astroloji-Sinema-Email

şeklindedir.Şimdi de bunlara bakalım.

 

Haber

Bu bölümde son dakika haberleri ön plana çıkmakta. Daha sonra siyaset ve gündemdekiler daha sonrada galeri eski günlere ait haberler yer almakta olduğunu görüyorum. Ağırlık siyaset ve politika üzerinde görünüyor. İçerik olarak ise haberlerde aşırı detay yok bu da sayfaya gelenleri çok sıkmadan bilgilenmelerini sağlamakta . Güncellik anlamında ise harika diyebilirim. Haberle ilgili resimlerde orta büyüklükte rahatsız edici formda değil. Mynet’in en detaylı ve kendisine en güvendiği bölüm olan haberler de kendi içinde ayrılıyor. Yani burada içerik olarak biraz daha detaylara giriliyor.

Güncel, Politika, Dünya, Sağlık ve ilginç haberler şeklinde.

 

Spor

Mynetspor tıkladığımızda en üstte katagorilere ayrılmış kısımlar bulunmakta.

Futbol, Basketbol, Voleybol ve diğer sporlar şeklinde.

İçerik olarak güncel ve kaliteli paylaşımlar olduğunu gördüm. Ve ağırlıklı olarakta tabi ki malumunuz Türkiye ve Dünya futbol haberleri dönmekte. Sağ tarafta Türkiye Spor Toto Süper Lig puan cetveli yer almakta ayrıca diğer dünya liglerinden de kısa kısa bilgiler bulunmakta.

 

Finans

Mynet finanstaki bölümlerde Anasayfa-haber-döviz-altın-foreks şeklinde görünmekte.

Anasayfa  ; artan, azalan hisse senetleri  ve üst kısımda güncel döviz kurları var.

Haber kısmında Finans haberleri ve finans dünyası ile Türkiye-Dünya detay haberler kullanılmakta.

Borsayı takip eden arkadaşlarımdan aldığım bilgiler ışığında  bilgileri güncel tutmada başarılı bilinen ve hisse senedi  takiplerinin de rahatça yapıldığı bir mynet bölümü diyebilirim.

 

Sebastiyan

Mynet’in kendine özgü çekilen dizileri ve TV kanallarında gösterilen dizilerin son bölümleri yer almakta. Kendi dizileri kısa bölümlerden oluşmakta.(7-8 dk) Diğer popüler dizilerden ise kısıtlı sayıda bölümler gösterilmekte. Açıkçası Mynet’in bu bölümünü içerik ve kalite anlamında pek yeterli bulmadım , sanki gereksiz bir bölümmüş gibi geldi. Çünkü dizi alanında onca  detaylı siteler olduktan sonra insanların  sebastiyan bölümünden  yararlanacağını pek düşünmüyorum.

 

MynetSahne

Çeşitli Mynet üyelerinin yüklediği videolar yer almakta.(Yani bir nevi YouTUBE vasifesi görmekte)

Siteye üye olan kişiler kendi yeteneklerine göre videolar çekip buraya yüklüyorlar.Daha sonra belirli zaman aralıklarında mynet üyelerinin oyladığı beğeni, puan vb. kriterlere göre zirveye çıkan isimlere para ödülleri verilmekte.

  1. olana 10bin tl
  2. olana 3 bin tl
  3. olana 2 bin tl  şeklinde   (en çok gözlemlediğim gitarla şarkı söyleyenler oldu)

Üyelerin girip eğlenceli zaman geçirecekleri ve bir hayli video izleyebilecekleri güzel bir platform olmuş.

 

NasılTV

Bu bölüm ise bir nevi UzmanTV kıvamında diyebilirim. Makyaj nasıl yapılırdan, bilardoda en iyi atış nasıl yapılıra, romatizma için hangi hareketleri yaparızdan, şeker hamurundan kuş figürü nasıl yapılıra kadar gerekli gereksiz bir ton bilgi ambarı olmuş. Uzman diye gösterdikleri kadroda bir hayli kalabalık.

UzmanTV vb. siteler gibi gerçekten bu alanlarda lider olmuş siteler dururken burasının çok ziyaretçi çekebileceğini açıkçası düşünmüyorum. En azından bende öyle bir algı oluştu.

 

Oyun

Benim biraz uzak olduğum bir alan fakat Mynet okey diye de bir oyun kavramı var. Bunun duyulmama ihtimalini de pek düşünmüyorum. Hele birde Mnet’in eski bir site olduğunu düşününce. Mynetin en güçlü olduğu oyun alanı okey oluveriyor.Üye sayısı ve trafiği bir hayli fazla. Ön planda olan oyunlar Okey-Tavla diyebilirim akebinde Batak-King gibi oyunlar geliyor.Oyun severler için ideal diyebilirim.

 

Kadın

Mynet kadın heralde haber sayfasından sonra en çok bilginin yer aldığı sayfa.

Kadınlara bir torpil geçilmiş gibi görünüyor 🙂 Burçlar ve astroloji-test ve yaşam-gebelik ve aile-diyet-sağlık-güzellik moda-aşk ve cinsellik-yemek gibi bölümlerden oluşmakta. Ve sonra bu bölümlerde kendi içinde en az 15-20 güncel kaliteli içeriklerden okuyucusuna sunulmaktadır. Yani muadili çoğu site ile yarışacak bilgi donanımı kadınların hizmetine burada sunulmuş. Keşke biz erkekler içinde bir bölüm yapsalarmış diye insan düşünmüyor da değil hani 🙂

 

Magazin

Mynetin en eğlenceli bölümlerinden birisi bana göre burası 🙂 birbak magazin baslıgı altında içerik üretilmiş. Resimler büyük, başlıklar dikkat çekici ve magazin haberleri gayet güncel. Fakat burada gözüme takılan bir detay olarak editörler güncel-kültür-sanat vb. başlıklar açmışlar bu güzel, fakat ana sayfadaki çıkan 15-20 haber ile buralara girip okuduğumuz haberler aynı. Yani ayrıca bir başlık açılması anlamsız ve gereksiz olmuş. Bunun haricinde magazini gayet başarılı gördüm.

 

Mynet Sinema

Bu alanda da vizyondaki filmler(fragmanlar) , vizyona girecek filmler ,sinema salonları, Türkiye ve dünyada yer alan sinema haberlerini buluyoruz. Genel hatları ile içeriği güncel ,dili iyi, verilen haberler taze görünmekte. Fakat sinema haberlerinden biraz daha fazla siteye koysalarmış daha da iyi olabilirmiş özellikle dünya sinema yıldızlarının son çalışmaları ne durumda hangi filmlere hazırlıkları devam ediyor bu tarz içerik zenginleştirmeleri ile daha iyi noktalara gelinebilir diye düşünüyorum.

Kim bilir belkide coming soon 🙂

 

MynetMail

İşte burası benimde uzun zamandır aktif olarak kullandığım bir bölüm. Bence çoğumuzunda bu digital dünyada kullansın,kullanmasın en az 1 tane @mynet.com uzantılı bir mail adresi vardır diye düşünüyorum.

Burada zaman zaman yeniliklerin olduğu ama genel hatları ile sade , aranılanın  kolayca bulunabileceği, herkesinde rahatça kullanabileceği bir mail bölümü diyebilirim.

Ben şuana kadar hem siteden hem de mobilden kullanıyorum ve herhangi bir problemle de karşılaşmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Belki de bu maili kullanmamın en büyük sebebi Mynet’e olan bitene bakmaya girdiğimde e bide maillerime bakıp çıkarım düşüncesindendir. Tek yerden herşey mantığı. Ve eski bir site olduğundan kullanıcı sayısı ve trafiğininde yüksek olduğunu düşünüyorum. Eksikleri var mı ? Tabiki var. Bir Gmail değil elbet , oradaki bellek burada olmayabilir. Oradaki *birincilmail *sosyal*promosyonlar gibi gelen mailleri bölümlendirmiyor olabilir ama burası sanki bende lovemark misali lovemail olmuşta olabilir 🙂

Genel olarak Mynet  içerik tespitlerim bu şekilde. İçerik pazarlamasını sağlam kadrosu ile yıllardır güzel bir şekilde yapan bir siteyi inceledim. Belkide Mynet’in en büyük gücü,insanların daha yavaş yavaş internete alışma döneminde ilklerden olmasıdır.Site bilinirliği ve aldığı reklam payları zaten ortada.İçerik pazarlamasının güzel bir örneği.Şuan kendisine rakip olarak görünen Milliyet,Hürriyet vb. gazete kökenli sitelerin yanında Mynet’in gayet sağlam ilerlediğini görüyorum.Ve Mynet’in bugün olduğu gibi,gelecekte de yerini koruyacağını düşünüyorum.

Kaynak:  Mynet kısaca kısmı : Vikipedi

Diğer kısımların tamamı kendi düşüncelerimdir.

https://twitter.com/aliemresuslu

Bana, Fanta’ya sarı kola diyen adamın basit düşünce yapısını ver Allahım…